Πόλη του νομού Σμύρνης της Τουρκίας στη Δυτική Μικρά Ασία, γνωστή σήμερα ως Αλασεχίρ. Βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη (130 χλμ.), σε υψόμετρο 191 μ. στις βόρειες πλευρές του όρους Τσαούς Νταγ με 20.000 περίπου κατοίκους.

Είναι κτισμένη σε στρατηγική θέση, συνδέεται με πολλές πόλεις της Μ. Ασίας και αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της περιοχής. Μέχρι τη μικρασιατική καταστροφή η Φιλαδέλφεια ήταν σημαντικό κέντρο του ελληνισμού στη Μ. Ασία και είχε 5.000 περίπου Έλληνες κατοίκους. Η πόλη κτίστηκε το 140 π.Χ. από το βασιλιά της Περγάμου Άτταλο Β' το Φιλάδελφο, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Αργότερα υποτάχτηκε στους Ρωμαίους. Το 17 μ.Χ. καταστράφηκε από σεισμό, αλλά ανοικοδομήθηκε και έγινε σπουδαίο εμπορικό κέντρο στη Μ. Ασία.
Η Φιλαδέλφεια ασπάστηκε νωρίς το χριστιανισμό. Κατά τη ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή διατήρησε την αρχαία ακμή της και ανέπτυξε αξιόλογο πνευματικό πολιτισμό. Το 1074 καταλήφθηκε από τους Σελτζούκους Τούρκους. Στη διάρκεια της 3ης Σταυροφορίας περιήλθε στην κατοχή του Γερμανού αυτοκράτορα Φρειδερίκου Βαρβαρόσα. Το 1390 καταλήφθηκε από τους Τούρκους. Το 1920 κυριεύτηκε από τον ελληνικό στρατό που την εγκατέλειψε τον Αύγουστο του 1922. Από τότε ανήκει στην Τουρκία.

Contact Us

Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales.

Mail Us
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone
+123 456 7890
Location
2411 Any Street - Any Town.

Features

Top Events

16.07.2012
Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales velit.

17.07.2012
Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales velit. Nam elit ligula elit sit ipsum netus.

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sit amet nibh.